Valentin Nap 2021 – A pandémia idején – Program ötletek

Hihetetlen, de már a februári hónapot tapossuk! Nemrég még a Karácsonyra készültünk, most pedig lassan itt a farsangi szezon! A február azonban nem csak a tél busó jelmezben való elijesztgetéséről szól ám, hiszen februárba ünnepeljük a szerelmesek ünnepét, a Valentin-napot! Sajnos ez már köztudott, hogy ez a Velentin Nap 2021-ben a covid miatti korlátozások árnyékában fog telni.

Valentin nap 2021.

Azt látom, hogy már szinte mindenki belefáradt a harcba. Mindenki szeretné visszakapni a régi életét, szeretnének szórakozni, sportolni, utazni stb… A Velentin-nap pedig tipikusan a szórakozásra épülne. A legtöbb pár ilyenkor étterembe megy vacsorázni, azt követően pedig szórakozni indulnak esetleg egy mozi, színház vagy koncert formájában. A hölgyek különösen nagy odafigyeléssel vannak a megjelenésükre és a romantikus ajándékokra is. Tehát elég szépen belerondít az idei romantikázásba a pandémia!

Na de biztos, hogy muszáj mindenről lemondanunk ezen a szép napon?

A jó hír, az hogy NEM!

Nyilván nem arra gondolok, hogy kiöltözve törjétek fel a Gundel éttermet és üljetek be egyet vacsizni. Viszont mindennek van alternatívája! Nézzük szépen sorba ezeket!

Valentin Nap 2021 – Vacsora

 

1. Ha étterembe nem is mehettek, akkor is van kiszállítás a legtöbbjükben. Így nem kell lemondani az ünnepi menüről! Akár előre is meg lehet rendelni a kívánt ételeket a nagy napra. A tálalást pedig szintén ünnepélyessé teheted, ha nem dobozból fogyasztjátok, hanem szépen, stílusosan megterítesz

2. Saját készítésű ünnepi fogások

Ez egy nagyon jó lehetőség, főleg ha eddig nem volt jellemző Rád a főzés. Ezzel igazán meglepheted a párod! Ha elkészíted a kedvenc fogását, tuti befutó leszel! Tudod, a mondás szerint a férfi szívéhez a hasán keresztül vezet az út! Hidd el, nagyon értékelik a pasik az effajta meglepiket!

Akármelyik lehetőség mellett döntesz, meglepetésnek is szánhatod ezeket!

Színház és koncert – Online Romantika

Tudtad, hogy vannak online színházi előadások és koncertek? Nyilván nem tudja visszaadni ugyanazt az élményt, de ha még nem próbáltátok ki, akkor itt az ideje! Vannak élő, online közvetítések is, illetve visszanézhető darabok is. Csatolok Nektek pár linket, ahol tájékozódhattok és válogathattok is:

Valentin napi program ötlet, színház.

https://online.jegy.hu/#/

https://eszinhaz.hu/eloadasok/felvetelrol

https://www.centralszinhaz.hu/eloadasok/kategoria/online-szinhaz

Koncertek esetében egy másik opció a régebbi koncert felvételek visszanézése. Ezekkel a YouTube is tele van, tehát hajrá, válogassatok!

Mozi 

Mozi helyett sajnos marad az otthoni tévézés. Emlékszem régebben voltak még video tékák. Onnan hoztuk haza a filmeket. Jómagam törzsvendég voltam a helyi kölcsönzőben. Komplett baráti kör alakult ki ott. Nagyon jó emlékek ezek! Szerintem ez az opció nagyjából már kihalt, felváltotta az online tér.

Valentin napi online program otletek.

Egy másik lehetőség, ha már a tékák kiestek, a csere-bere. Tehát ismerősökkel, barátokkal összefogtok és átbeszélitek, hogy kinek milyen filmjei vannak otthon, így hátha tudok egymásnak segíteni.

Játékok és interaktív programok

A különböző társas- és interaktív játékok is nagyon népszerűek, így érdemes őket is számba vennetek. Ehhez is adok némi ötletet:

https://www.okosjatek.hu/tarsasjatekok_paroknak_hazastarsaknak

Itt nagy választékból tudtok választani, de akár a régi, otthon porosodó játékokat is elő lehet venni.

Ezenkívül még eszembe jutott egy játék, aminek az volt a lényege, hogy a pár férfi tagja kitalált egy olyan programot a kedvesének, amiben utasításokat kellett végrehajtania a hölgynek. Nevezzük most egyszerűen csak Instrutkciós kihívásnak. Több állomása volt. Pl első az xy cím, itt találkoztak. A férfi adott a lánynak egy másik papírt amin szintén meg volt adva egy helyszín és egy utasítás pl cím xy, amikor odaért kiderült, hogy egy masszőrhöz jött masszázsra. A végén ott kapott még egy cetlit egy újabb instrukcióval.

Annyi állomást és utasítást hozhatunk létre amennyit csak akarunk.

Ez egy nagyon titokzatos és izgalmas játék, ami örök emlék marad számotokra, tehát Ti is kitalálhattok egy hasonlót magatoknak, személyre szabva.

Valentin napi játék ötletek.

Na jó-jó ha ezek meg vannak, kitaláltad a menüt és a programot, a gyerekfelügyelet is megoldva, akkor már csak 1 kérdés merülhet fel:

Mit vegyek fel?

A kérdés érdekes és talán jogos is! Hagyományos esetben nem is lenne kérdés, hogy szépen kicsinosítva, kisminkelve, elegáns ruhába öltözünk. Most viszont sokakban felmerülhet az az kérdés, hogy ha úgy is itthon leszünk akkor ki kell egyáltalán öltözni?

A válaszom egyértelműen az, hogy igen, kell! Legalább annyira elegánsan, csinosan öltözzünk ki, mint máskor! Hogy miért mondom ezt?

Egyrészt mert valószínűleg Te is kezdesz belefáradni, lelkileg kimerülni a sok home office, karantén, online oktatás, stressz miatt, amit a járvány ró ránk már lassan 1 teljes éve. Ilyenkor fontos, hogy időközönként feltöltsük magunkat, fontos kényeztetni magunkat. Ez ad erőt a további időszakra.

Másrészt minden ünnepnek meg kell adni a módját. Karácsonykor sem szoktunk leülni pizsiben az ünnepi asztalhoz. Adjuk meg ennek is a módját. Ha már mindent leszerveztünk, előkészítettünk, akkor ne ezzel rontsuk el.

Ehhez kapcsolódóan hoztam Nektek egy film részletet, a kedvencem:

https://youtu.be/4sMPE5XHRuI

Természetesen Mi, a Miss Trendi Molett is készülünk már a Valentin-napra, így nem kell asztalterítőben, Grincs-módra ünnepelnetek, mert sok szép ruha közül tudnak válogatni nálunk a molett hölgyek. Gyertek, nézzétek meg kínálatunkat  itt.

Siessetek, mert véges a készlet! ?

Jó készülődést, boldog Valentin-napot 2021 kívánok Nektek!